Instagram
Nyeste indlæg
 

Sætte iværk!

Luggy2

05 maj Sætte iværk!

Iværksætter. At sætte noget i værk. Det giver jo god mening. Jeg spørger bare mig selv, hvor mange der egentlig reelt set vågner op en morgen, springer ud af sengen, ser sig selv i spejlet, ignorer morgenhåret og siger ”jeg vil være iværksætter”. Det er der nok nogen, det gør, men det var ikke lige sådan for mit vedkommende.

For mit vedkommende poppede der ikke nogen tegneserietalebobbel op med billedet af en pære .. tadadaaaa ”jeg vil være iværksætter”. Jeg tror snarere, det var en talebobbel med et stort fedt spørgsmålstegn. ”Something is wrong in the state of Luise”. Mine mange ideer, som myldrede rundt i hovedet som bobler i et glas sodavand, var for ”fantasifulde” i forhold til den kasse, jeg nu havde sagt ja til at blive sat i på arbejdsmarkedet. Jeg kedede mig i mit arbejde, søgte konstant udfordringer og kreativ tænkning, fik også nogle gode udfordringer, men jeg måtte se i øjnene, at så snart jeg var inde i stoffet …. surprise, så kedede jeg mig igen. Lad mig hilse og sige, jobshopping kan blive trivielt i længden.

Som barn fik jeg altid at vide, at det kun er dumme mennesker, der keder sig. Den har du nok også hørt. Jeg tror nu, de fleste i dag vil give mig ret i, at det sjældent handler om at være dum, men snarere handler om graden og indholdet af udfordringen. Som f.eks udfordringen ”at kede sig”. ;o)

Hmm … Udfordringer? Er det noget, andre skal give én, eller er det noget, du selv skal tage? Deri ligger nok den største forskel på at være iværksætter og menig medarbejder – okay alt kan gradbøjes, men overordnet set er det sådan. Som iværksætter giver du dig selv udfordringerne. Du sætter dagsordnen. Du bedømmer og vurderer – naturligvis med kundernes feedback eller mangel på samme. Som medarbejder, leder eller chef er der altid nogen eller noget, der kan afgrænse din udfoldelsemuligheder, du arbejder inden for en ramme fastsat af andre/andet end dig selv. Som iværksætter er du din egen begrænsning. Uj, det er en udfordring, men i den grad også en stærk udvikling, når du lærer at håndtere den.
Okay, min oplevelse anyways. Jeg ser ikke mig selv som iværksætter, jeg ser mig selv som frihedstager. Jeg vil min frihed til at tænke selv, til at hilse mine tanker og ideer velkomne, til at fylde. En frihed jeg i den grad er helt elektrisk efter at give videre og vise effektiviteten af på arbejdsmarkedet.

Hvad så? Skal vi nu alle sammen være iværksættere? Nej da, men jeg tror på, at mange virksomheder vil have stor gavn af at være åbne over for den dynamik og kreativitet, som en ”skabsiværksætter” har i sig. Turde ”tænke ud af boksen”, som det hedder. Jeg garanterer, det frigør ressourcer … og det bedste er … det er helt gratis.
Så kom nu for pokker. Vær ikke bange. Lyt til din medarbejder, der er helt sikkert guld at komme efter! ..

Udarbejdet af Luise Moe

Kristoffer Hjerrild
kontakt@kristoffer-hjerrild.dk

Jeg arbejder til dagligt med MagentoXperten.dk, hvor vi laver komplette Magento webshop løsninger. Derudover arbejder jeg med Winkwink.dk som er en af Danmarks førende sexshops med sexlegetøj og lingeri

2 Kommentarer
 • morten
  Udgivet 16:19h, 08 maj

  Man vælger ik at man vil være iværksætter, men man vælger at man vil være selvstændig og stå på egne ben ;D

  Et rigtig godt indlæg, som helt klart fortjener stjerner og nogle flere kommentarer!!!

 • Handy PC
  Udgivet 22:09h, 16 maj

  Enig Morten!

  Jeg tror de fleste iværksættere kender det udgangspunkt som du har haft Luise! Følelsen af at man ikke kan udfolde sig. Som du selv siger, du er frihedstager, man får frihed til at gøre tingene som man selv vil og udfordre sig selv så man trives, i stedet for at en chef skal diktere hvornår man har frihed.

Skriv kommentar