Instagram
Nyeste indlæg
 

Sådan bliver du produktiv – Del 1

Steffen_stort format

06 nov Sådan bliver du produktiv – Del 1

Du kender det sikkert godt. Du har en masse ting stående på din to-do liste. Meget mere end du kan nå. Hvad gør du? Det er så super nemt at blive stresset, og så bliver man sur og det går ud over familien, og det bliver man endnu mere stresset af. Men der findes altid en udvej. Her vil jeg fortælle om hvad der har virket for mig. Måske det også virker for dig?
Jeg er en 30-årig iværksætter med eget musikforlag der udgiver noder til slagtøj. Derudover underviser jeg som slagtøjslærer og dirigent for Danehofgardens Tambourkorps og trommekorpset DHG Drumcorps.
Derudover hjælper jeg også Danehofgarden med flere aktiviteter indenfor fundraising, et nyt gardershow vi er i gang med at stable på benene og andre projekter som jeg går meget op i. Jeg kalder mig selv for en Aktiv Fundraiser, hvilket man kan læse meget mere om på min blog om fundraising til foreninger.

Ingen slankekure
Med eget forlag, der kræver mindst fuldtidsarbejde, et undervisnings job der også er tæt på fuldtidsarbejde, samt en lang række andre projekter, har jeg tit været i kortere eller længere perioder hvor jeg har været stresset. Det kan godt gå, så længe det er korte afgrænsede perioder. Men i længere perioder kan jeg mærke på min krop at det ikke er godt.
Jeg synes jeg har prøvet en masse for at undgå denne stress, men intet har rigtig hjulpet. Ligesom hvis man vil tabe sig, så er det sjældent en kur der løser problemerne. Når kuren er forbi, så spiser man igen for meget og tager alt det på, som man tabte. Nej, det der er brug for, er at ligge sit liv om og få styr på prioriteterne og hverdagen.

Skrot kalenderen
Tidligere havde jeg en udførlig kalender, hvor jeg proppede alle gøremål ind og skrev nøjagtige klokkeslæt på. Tit var det om søndagen, at jeg satte mig hen og skrev en masse gøremål ind i min Outlook kalender, som på denne måde blev klistret til med gøremål fra morgen til aften.
Dette fungerede bare ikke rigtigt for mig. For det første må man regne med at nogle opgaver tager længere tid end planlagt (i øvrigt sjældent at de tog kortere tid!) og nogle gange bliver man afbrudt af telefonen der ringer eller andet. Dette medfører bare en masse dårlig samvittighed over ikke at nå de ting man jo havde planlagt. Desuden føler man hele tiden man er bagud og det medfører at man stresser og bliver i dårligt humør.
Det jeg i stedet har gjort nu, er at jeg kun deler min dag ind i store blokke. Det kan være en blok til forlaget, undervise, projekter og så afslapning. Jeg har ikke længere alle mulige gøremål skrevet ind. Nu hedder den typisk:
6.30 – 8.00: læse mails, nyheder, blogs, skrive blogs osv.
8.00 – 15.00: musikforlaget
15.00 – 21.00: Undervise
21.00 – zzz: Afslapning, læse nyheder, skrive blogs eller andet
Kun hvis jeg har en aftale med andre personer, får den lov til at blive skrevet i kalenderen. Det kan være et kundemøde, tandlægen eller lignende. Så behøver jeg nemlig ikke gå og være bange for at glemme det.

Skrevet af Steffen Gregersen

Fortsættes i morgen!

Kristoffer Hjerrild
kontakt@kristoffer-hjerrild.dk

Jeg arbejder til dagligt med MagentoXperten.dk, hvor vi laver komplette Magento webshop løsninger. Derudover arbejder jeg med Winkwink.dk som er en af Danmarks førende sexshops med sexlegetøj og lingeri

5 Kommentarer
 • Claus Munch
  Udgivet 03:23h, 06 november

  Spændende indlæg. Ser frem til næste del :)

 • Simon Mørk Hermansen
  Udgivet 12:25h, 06 november

  Super indlæg! Det vil jeg selv prøve :)

 • Steffen Gregersen
  Udgivet 19:36h, 07 november

  Hej Claus og Simon
  Godt at I kan lide indlægget. Jeg kan kun stærkt anbefale denne metode, hvis man sidder med alt for mange idéer og alt for lidt tid.
  Jeg har selv rigtig gode erfaringer med det og er rigtig glad for det.
  Og når I starter på det, så er det bare super vigtigt at blive ved med at holde fast i sin strategi, for nogle gange kan man godt ryge tilbage i den gamle vane. Men hold fast og til sidst bliver dette også bare en normal måde at arbejde på.

 • Cathrine
  Udgivet 10:46h, 28 februar

  Først og fremmest vil jeg da lige sige hej Steffen, du kender mig nok ikke, men jeg kan huske dig fra Danehofgarden i forbindelse med besøg derude sammen med Kirstine Gaard Weis. Nok om det. Jeg synes det var ét rigtig spændende indlæg med nogle gode råd. :)

 • Friends arrangeret for tambourkorps
  Udgivet 21:55h, 30 december

  […] vil jeg lige til sidst nævne at jeg har skrevet et gæsteindlæg på Kristoffer Hjerrilds blog, om hvordan du kan blive produktiv i din […]

Skriv kommentar