Jeg har aldrig været den store SEO ekspert! Så står det klart for jer alle!

Da jeg skulle i gang med min shop med selvbruner produkter måtte jeg altså tage mig sammen og lærer lidt mere om SEO for jeg tror simpelthen man bliver nødt til at kunne lidt som webshopejer.. Det kan godt være det bare mig der er lidt en nærigrøv, men jeg tror det er vigtigt at man selv kan rode med det i stedet for alt lægges i andres hænder + koster en god sjat for en lille webshop! Så hellere få lavet en analyse af ekspert hver måned med lidt ris, ros, forslag osv.

Med fx Magentoxperten og Blogeksperten har jeg bare fokuseret på blogging og Sociale medier og det har egentlig været nok for mig langt hen ad vejen.. Men det er ikke nok når man har en webshop med selvbruner produkter.

Jeg ligger ikke nummer 1 endnu på ”selvbruner”, men jeg er godt på vej efter godt 1-2 måneds SEO. Jeg ligger nummer 5 og håber at komme op på 2-3 næste gang :) Jeg arbejder også så småt på andre søgeord som også skal længere op på listen.

Derfor vil jeg er give et par tips.. Du har sikkert læst noget lignende før men her er hvad der har virket for mig.

Linkbuilding

Nok den vigtigste del af SEO er linkbuilding… Linkbuilding består af ingående, udgående, interne(Tror jeg ;) ). Måske er der flere varianter men disse er de vigtigste.

De ingående links er links fra andre sider som henviser/anbefaler netop din side. Fx er jeg inde på mange forskellige blogs og skriver kommentarer med henvisninger til selvbruner-shop.dk. Det er bedst hvis de blogs/forums du skriver i er relevante. Fx skriver jeg primært kommentarer med links på modeblogs. Det er vigtigt at din links har titlen på det søgeord du vil ligge højt på google med. Håber du kan følge med hehe… Dvs. at jeg ofte laver links som dette med titlen selvbruner da det er det ord som jeg vil ligge højt på. På samme måde kunne det være alle dine links hed sokker hvis du ville ligge højt på sokker..

En vigtig detalje er om shoppen har follow eller nofollow til kommentarer. Desværre har mange blogs nofollow og det gør at de links man laver har en begrænset effekt i forhold til follow

Udgående links er det omvendte :-) Det er fint nok at have lidt udgåendel links da google sætter pris på at man også er giver :-) Så du må godt lave links til andre sider på din shop men husk at være meget selektiv.

Interne links er links frem og tilbage på din shop. Fx skal jeg snart have lavet så der står “Se alle produkter fra Sunspa” under hvert produkt. På den måde linkes der frem og tilbage.. Smart-Guy gør det faktisk udmærket. Tjek Screen..

Meta Titles og Descrtipions

En rigtig vigtig del af SEO er Meta. Meta er de overskrifter og beskrivelser som ses på google. Gode meta beskrivelser er princippet bedre salgstekster på google som gør at flere klikker på dit link. Herunder demonstreres hvordan mine meta informationer indstillet på forsiden til selvbruner-shop.dk

Jeg har følgende som meta title:

Selvbruner produkter – Tan-IN-A-CAN 109,- PRISGARANTI I St. Tropez

Jeg har følgende som meta Description:

Selvbruner I Danmarks bedste priser på selvbruner. Vi forhandler Sunspa – Tan- In-A-Can, St. Tropez, Nivea, Helena Rubinstein til DK’s bedste priser.

Det er indtastet her i Magento

Grunden til at jeg har været lidt langsom til at komme i gang med SEO skyldes at det er røvsygt rugbrødsarbejde men omvendt giver det et boost i motivationen når man ser effekten af arbejdet… Så lad være med giv op! Giv det en chance og lav et link om dagen som minimum :-) Så vil du se effekten indenfor et par uger..

Jeg håber du fandt det nyttigt :-)

Vil du vide mere? Så start med at download Thomas Rosenstand og Mikkel Demibs SEO bøger Light gratis..