Idag vil jeg gerne skrive lidt omkring outsourcing og hvilke ting man skal overveje for at finde det helt rigtige outsourcing team. Der kan nemlig være rigtig gode og især store fordele ved at outsource opgaver, men der kan samtidig også være mange negative ting forbundet, hvis man ikke ved hvordan man skal finde det helt rigtige team. Der er nemlig mange outsourcing virksomheder, som lover guld og grønne skove, hvor man kan risikere at brænde nallerne hvis man ikke tager sine forholdsregler. Jeg har selv tidligere brugt både indere og ukrainer, hvor min egen personlige oplevelse var, at ukrainerne for mit vedkommende var bedst, da der for det første ikke var lige så stor forskelighed ift. kulturel arbejdsforståelse og dernæst forgik kommunikation mest gnidningsfrit. Det skal dog ikke afskrække dig, for når man outsourcer ens opgaver, så kan man typisk fokusere meget mere på ens egne kernekompetencer, istedet for de aktiviteter som ens virksomhed normalt ikke er skarpest til. Du har måske læst Four-Hour-Work-Week af Timothy Feriss og hvis ikke, så vil jeg varmt anbefale dig det. Selvom bogtitlen er en smule provokerende, så indeholder den en masse gode points omkring outsourcing. Men nu vil jeg gerne skrive lidt om, hvordan du sørger for at finde et team, der passer godt til din virksomhed.
Info: Outsourcing er, når din virksomhed lader en ekstern leverandør stå for dine aktiviteter, som du selv tidligere har stået for.
De er fagligt kompetente
Det siger nærmest sig selv. Inden en ekstern virksomhed overhovedet kan komme i betragtning, så skal de selvfølelig have en stor viden indenfor området. De skal have en klar fornemelse af hvordan de løser dine opgaver, allerede inden opgaven igangsættes. Derudover skal de kunnet fungere som sparringspartner på hvad de vil anbefale og fraråde ift. at opnå det bedst resultat. Du skal aldrig outsource til nogen, som skal oplæres eller hvor du skal afsætte en del tid på at lære dem ting. Du kan bede om at se nogle referencer, så du kan vurdere deres arbejde inden det påbegyndes.
De forstår din virksomhed
Når du outsourcer dine opgaver, så er det vigtigt at de forstår din virksomhed og kan sætte sig ind i virksomhedens tankesæt. Det kommer selvfølgelig meget an på hvilken nogle opgaver der er tale om, men hvis fx. outsourcer SEO arbejde, så skal de sættes ind i, hvordan din virksomhed normalt arbejder med SEO, så det ikke bliver gjort på en helt anderledes måde. Der skal dog altid være plads til at komme med inputs, men selve arbejdet skal afspejle din virksomheds ånd og ikke en anden ekstern virksomhed.
God kommunikation og godt samarbejde
Lige fra første gang, bliver der nødt til at være en professionel kontakt og god kemi. Hvis ikke i kan kommunikere og samarbejde ordentligt med hinanden, så kommer det aldrig til at blive rigtig godt, ligegyldig hvor dygtige de er. Herunder gælder både hvor gode de er til at forstå en opgave, løse opgaven, komme med inputs til opgaven, italesætte problemstillinger vedr. opgaven, videreformidle opgavens situation til dig/kunden etc. Sørg altid for at være meget præcis i dine ønsker og sikre dig, at de har forstået opgaven.
De kan løse de fleste af dine opgaver
Det er helt klart en stor fordel, des flere opgaver det eksterne virksomhed kan løse. Hvis du fx. er et webbureau kan du somme tider bruge hjælp til programmering, design, online markedsføring og meget andet. Hvis de kan varertage flere opgave, så bliver det hele mere organiseret hos ét ekstern bureau, men det er igen vigtigt at de løser de opgaver, som er en del af deres spidskompetencer. Lige pt. har jeg selv 3 programører tilknyttet MagentoXperten, men tidligere har jeg haft fine oplevelser med et ukrainsk bureau, som somme tider kunne assistere med alle mulige små opgaver.
Skriv en kommentar